Cosuri pe spate

Ai probleme cu cosurile pe spate? Nu esti singurul! Studiile arata ca 2/3 dintre cei care au probleme cu acneea pe fata, au in acelsi timp si cosuri pe spate.

Tratamentul pentru cosurile pe spate este acelasi cu cel pentru cosurile pe piept, umeri sau ten. Asta inseamna ca iti poti trata aceste cosuri inestetice cu ajutorul produselor pe care le folosesti pentru fata. Nu va fi necesar sa investesti energie si bani in cautarea de noi produse special facute pentru cosurile pe spate.

Singura diferenta este ca pielea de pe spate este mult mai groasa in comparatie cu cea de pe fata, astfel incat este ceva mai greu sa tratezi si sa elimini cosurile de pe spate, decat de pe oricare alta parte a corpului.

Spalati-va pe spate

Datorita foliculilor ce se gasesc in numar mai mare, transpirati mai mult pe spate decat in restul corpului. De aceea, este important sa va spalati spatele cat mai des, mai ales dupa ce ati jucat vreun sport sau ati facut exercitii fizice. Puteti folosi un burete moale de baie si un sapun antibacterian. La fel ca si in cazul cosurilor de pe fata sau alte parti ale corpului, aveti grija sa nu iritati prea mult pielea deoarece devine sensibila, iar cosurile vor persista.

Folositi creme sau produse pentru cosuri

Dupa cum am precizat si mai sus, pentru a scapa de cosurile de pe spate, poti folosi cu usurinta creme si produse special concepute pentru a trata acneea de pe fata. Urmeaza atent intructiunile de pe produs si verifica inainte de utilizare daca nu cumva crema iti poate decolora sau pata hainele.

Daca ati folosit cremele pentru o perioada indelungata fara nici un rezultat, atunci luati o pauza de la tratament si lasati pielea sa se odihneasca. Exista posibiliatea ca pielea sa fie suprasolicitata, iar asta poate avea un impact in a nu raspunde la tratament. Daca tot nu vedeti nici un rezultat si nu puteti scapa de aceste cosuri pe spate, atunci:

Contactati-va medicul

Inainte de a contacta medicul dermatolog, va recomandam sa incercati sfaturile de mai sus. In ultima instanta, daca nimic nu functioneaza, adresati-va medicului dumneavoastra de familie. Acesta va poate prescrie un medicament pentru tratarea cosurilor sau acne vulgaris (denumirea clinica a cosurilor) sau va va indruma catre un dermatologist.

Ati avut succes cu un anumit tratament pentru acne sau ati incercat un produs ce s-a dovedit a avea un bun efect impotriva cosurilor pe spate, scrieti-ne si impartasiti-ne experienta voastra.

Comments

  1. Ada, ce am avut eu nu era acnee, nu asta am afirmat, ci ca m-a ajautt in privinta cosurilor care imi apareau pe maxilar (un cos mare si urat care se repeta in aceeasi zona nu reprezinta acnee, ci are alte cauze). Dar probabil ca ajuta si in cazul acneei, asteptam alte pareri sa vedem ce si cum.Agnes, nu te scapa de punctele negre, ai dreptate – ai incercat plasturi?

Speak Your Mind

*