Roaccutane

Roaccutane este produsul ce lucreaza cu succes impotriva acneei. Este dovedit științific că funcționează, iar medicii prescriu acest medicament pacientilor cu focare severe de acnee vulgara (cosuri), inca din 1979.

Avand in vedere ca Roaccutane a fost prescris si administrat de mai bine de 33 de ani, la mometul actual avem o serie de informatii utile despre medicament si efectele sale adverse.  Este un mare avantaj pentru pacient, ca acesta, impreuna cu medicul dermatolog sa poata decide in favoarea sau defavoarea administrarii medicamentului, avand in vedere riscurile asociate tratamentului cu Roaccutane.

Cum functioneaza Roaccutane?

Roaccutane este un medicament ce seaman foarte mult cu Vitamina A. Nu se cunoaste inca cum functioneaza acesta de fapt, insa cercetarile au aratat ca Roaccutane are urmatoarele efecte:

 • Roaccutane miscoreaza glandele sebacee cu pana la 58%. Ca efect advers al glandelor sebacee diminuate, cantitatea de sebum secretata de piele este redusa si ea cu pana la 80%.
 • Deoarece bacteriile ca acneea vulgara (acne vulgaris) se formeaza si traiesc in aceste grasimi produse de piele, numarul acestora va scadea dramatic odata cu reducerea secretiei de sebum.
 • Rata celulelor ce se formeaza in interiorul porilor, este practic proportional cu productia de sebum a pielii. Daca aceasta este redusa, automat sansa ca porii sa se inflameze si sa fie blocati cu sebum si celule moarte, este una considerabil mai mica.
 • Roaccutane are proprietati antiinflamatorii, ceea ce calmeaza inflamatiile si iritatiile de la nivelul cosurilor.

Roaccutane este un medicament ce trebuie administrat intre 4 si 6 luni.

Efecte adverse ale tratamentului cu Roaccutane

Efectele adverse in urma tratarii acneei cu Roaccutane sunt asemanatoare cu cele ale administrarii unei supradoze de Vitamina A. Lista de mai jos va ofera o imagine de ansamblu a posibilelor reactii adverse ce apar in timpul tratamentului.

 • Uscarea mucoaselor (la nivelul gurii, nasului si ochilor)
 • Scaderea poftei de mancare
 • Urinare frecventa
 • Caderea parului
 • Aparitia eczemelor
 • Transpiratie abundenta
 • Dureri musculare, dureri de cap
 • Depresie

O regula generala cand vine vorba de tratamentu cu Roaccutane: cu cate efectele sunt mai evidente, cu atat efectele adverse sunt mai numeroase.

25% recidiveaza dupa tratamentul cu Roaccutane

Desi Roaccutane este un remediu foarte bun impotriva acneei, din pacate, nu este si unul perfect. Aproximativ 25% dintre cei care au urmat tratamentul cu Roaccutane, recidiveaza dupa oprirea administrarii. Aceste recidive s-au observant de obicei la pacientii carora li s-a administrat o doza mai mica decat in mod normal.

Roaccutane functioneaza in 95% din cazuri

Roaccutane functioneaza in 95% din cazuri, eliminand acneea total sau partial. In prima luna a tratamentului este posibil ca acneea sa se agraveze, insa nu va demoralizati deoarece  primele efecte apar dupa aproximativ 4-6 saptamani. In cazul in care acestea intarzie sa apara, va trebui sa va adresati medicului dermatolog.

E o idee buna sa iau Roaccutane?

Intrebarea este cu siguranta una la care trebuie sa cantaresti bine raspunsul. Roaccutane te ajuta sa scapi de acnee, insa are o serie de efecte adverse ce nu sunt tocmai placute.

Recomandarea noastra este sa apelezi la Roaccutane atunci cand nimic altceva nu a functionat. Exista in cadrul acestui site ghiduri si sfaturi de curatare a tenului si masti pentru eliminarea acneei care merita sa le incerci.  Daca nimic nu pare sa functioneze, urmatorul pas este sa consulti medicul tau de familie. Acesta te va indruma catre un dermatolog ce te va indruma si ajuta cu privire la optiunea de a incepe tratamentul cu Roaccutane.

Speak Your Mind

*